zondag 3 oktober 2010

Een dag om blij van te worden

Vrijdagavond. Max had niks te doen. Gerucht: dit weekend voor €2 naar Amsterdam. Dus wat deed ik? Inderdaad. Ik smste vriendin R. Verbazingwekkend genoeg smste vriendin R. ook nog eens terug.
Kan het nog perfecter? Ja, dat kan het. Want je weet niet wat er in de sms stond. Wie weet bedreigde ik haar wel met de dood en reageerde ze met een ijselijke schreeuw in sms-vorm.
Nee, dat gebeurde niet. Ik vroeg haar namelijk of ze zin had om naar Amsterdam te gaan. En dat had ze.

We hadden de volgende ochtend om 9 uur afgesproken, wat ervoor zorgde dat meneer om 7 uur zijn bed uit moest. Ik had maar zes uur geslapen en moest daarna al gaan opschieten, wat natuurlijk tot succesvolle taferelen leidde. Gelukkig bereikte ik het station (bijna) heelhuids, maar er zat een adder onder het gras; R. was er niet.
En vijf minuten later ook niet.
Ik wist zeker dat ze nog in leven was, want ze had me per sms (hoe kan het ook anders) gevraagd waar ik in godsnaam uithing. Ik vertelde dat ik voor de ingang van het station stond. Zij dus ook.
Het enige probleem was dat we het beide over een ander station hadden.

Gelukkig werden wij na enige tijd herenigd. Jammergenoeg hadden we wel onze eerste 3 treinen gemist, wat ervoor zorgde dat we nog een kwartier moesten wachten. Maar ook die situatie overwonnen wij, we besloten maar eens de Plus te gaan leegkopen.
Toen we binnenkwamen leek ons dat vrij onrealistisch met ons behoorlijk krappe budget, wat ervoor zorgde dat we de Plus uit kwamen met hazelnootchocola a.k.a. blokjes geluk, pringles, lange vingers en een pakje goedemorgen. We hadden nog drie minuten dus we moesten rennen, maar uiteindelijk kwamen we met gemak de trein in.
Tijdens de treinreis vermaakten we ons met zeer interessante en opmerkelijke gespreksstof, waaronder 'welterusten', de variant op goedemorgen, saaie leraren, opmerkingen die we niet hadden moeten maken, etc etc etc.

Eenmaal aangekomen in Amsterdam besloten we dat het misschien handig was om voor de verandering eens op de kaart te kijken in plaats van in the blind the gaan ronddolen. Dat deden we dus, en we stippelden een hele route uit. Jammergenoeg ging het meteen mis doordat we de verkeerde uitgang van het station hadden genomen en dus de verkeerde kant op liepen, wat erg dom was aangezien ik de straat ook niet herkende en er niet eens een lampje ging branden.
Gelukkig vonden we daarna wél onze bestemming; de negen straatjes. Ik nam R. mee naar onder andere Episode -waar ik een geweldige vampierjas kocht- en Zipper, waar zij een plofvest en ik een bril kocht.
R. was helemaal ondersteboven van het geweldige Amsterdam en mijn misschien nog wel geweldigere richtingsgevoel. Dat laatste is trouwens geen leugen; we zijn die dag niet één keer verdwaald!

Na de negen straatjes gingen we naar de 'Gothicstraat' (oude hoogstraat) die niet zo gothic meer bleek te zijn omdat vrijwel alle Gothicwinkels failliet waren gegaan. Omdat we niet teleurgesteld terug wilden lopen, besloten we rechts af te slaan en richting het Waterlooplein te gaan.
Daar zagen we veel interessante dingen, waaronder een oud mannetje dat porno stond te kijken en erbij gniffelde. Gelukkig kwamen we ook positieve dingen tegen, zoals sociale marktmensen en aparte t-shirts.

Na het Waterlooplein besloten we naar de Haarlemmerstraat en weet ik veel wat nog meer te gaan. We hebben -naast eten- niks meer gekocht, maar wel veel lol gehad en enorm geweldige foto's gemaakt.
Het liep toen tegen half drie en aangezien ik vier uur op een verjaardag moest zijn en er toch íets mis moest gaan, besloten we onze zere voeten een lol te doen en comfortabel de trein terug te nemen.

Al met al was het een erg leuke dag die me in totaal €56,95 heeft gekost. Het was het geld meer dan waard en ik hoop dat R. en ik snel weer zoiets leuks gaan doen!


Als afsluiting nog wat van de supershoebiediewoep foto's die R. en ik hebben gemaakt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten